Notícies

COMPAC Patrocinador oficial de la XV BEAU (Biennal d’Arquitectura i Urbanisme) l’esdeveniment més important de el sector.

La XV edició de la Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme, promoguda pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, a través de la Direcció General d’Agenda Urbana i Arquitectura, creada en col·laboració amb el Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) i la Fundació Arquia, estarà patrocinada per primera vegada per COMPAC de manera exclusiva.

La companyia assumeix així el patrocini únic de l’esdeveniment més destacat de el sector de l’arquitectura a Espanya, amb projecció i impacte internacional, que tindrà lloc en dues seus físiques i una tercera seu virtual sota el títol Espanya buida / Espanya plena. Estratègies de conciliació. S’exposarà de el 28 de juny a el 16 de setembre al Pavelló de Barcelona, ​​de Mies Van der Rohe i Lilly Reich, i de el 2 de juliol a el 23 de setembre al Pati Herreriano de Valladolid, de Juan Ribero Rada acolliran una cita que reuneix les propostes més rellevants de l’arquitectura i l’urbanisme espanyols dels tres últims anys (2018-2020), i que estarà comissariada per un equip d’arquitectes format per dos estudis amb ubicació a Valladolid i Barcelona: Óscar Miguel Ares, Anna Bach i Eugeni Bach.

COMPAC, per la seva banda, porta més de 45 anys sent líder en innovació dins de la indústria de les superfícies i els seus materials han estat triats pels prescriptors més reputats a nivell mundial.

Aquesta col·laboració reforça la filosofia de COMPAC de fomentar i promoure la presència de la companyia en les fites més destacades de l’àmbit nacional i internacional i consolida així la seva vinculació entre la companyia i els estaments oficials de país. A més, compromesos amb un dels seus principals objectius, apropar l’arquitectura i l’urbanisme a la ciutadania, tal com defensa la BEAU.
Segons declaracions dels organitzadors de la XV BEAU: “Aquesta edició pretén ser un lloc de trobada que transcendeixi l’estricte àmbit de l’arquitectura i l’urbanisme per reivindicar tant el seu valor social com cultural així com la necessitat de respectar i cuidar aquestes disciplines.”

COMPAC contribueix, així, en el desenvolupament d’aquesta edició centrada en la reflexió sobre les capacitats territorials que hi ha al país; la d’una Espanya densa, dinàmica i poblada; i la d’una altra amb menor densitat, més invariable i deshabitada. Tot això, a través de set temàtiques: Territori, Societat, Sostenibilitat, Gènere, Demografia, Col·lectivitat i Economia.

“És un orgull aportar el nostre granet de sorra a aquesta fita de l’arquitectura que premia i defensa el talent i que impulsa sinèrgies i projectes arquitectònics que milloren la qualitat de vida de la nostra societat. COMPAC, després de la seva trajectòria consolidada de més de 45 anys, segueix apostant per teixir aliances per construir un futur compromès amb els valors de la companyia: la innovació, la sostenibilitat, el disseny únic, la contemporaneïtat, la solvència, la valentia, la contemporaneïtat , l’equip i el prestigi. Amb seguretat puc afirmar que la vinculació amb la XV BEAU respon a la perfecció al nostre core business. ” Afirmacions de Paco Sanchis, COMPAC CEO.

SOBRE ELS COMISSARIS
Óscar Miguel Ares Álvarez (Valladolid, 1972)

Arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Valladolid, ETSAVA (1998) i Doctor per la Universitat de Valladolid. Professor de Projectes a l’ETSAValladolid. La seva obra ha estat premiada en la XIV Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme, exposada al Pavelló d’Espanya de la XII Biennal de Venècia o seleccionada en els premis FAD, ENOR i en els Premis d’Arquitectura Espanyola de l’CSCAE; també compta amb diversos guardons internacionals com el The Pla Award (Milan 2019, Venezia 2018) sent la seva obra exposada a Nova York, París, Milà o Venècia.

Anna Bach (Nummi-Pusula, 1973)

Arquitecta per la Helsinki University of Technology (2001) i Màster en Teoria i Pràctica de el Projecte per l’ETSAB, UPC. Professora PDI a EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, UAB. La seva obra ha estat premiada, entre d’altres, amb el Premi FAD Internacional, Premi FAD obra efímera i FAD de l’Opinió en quatre ocasions, així com Finalista i Seleccionada a la Biennal Espanyola i la Biennal Iberoamericana d’Arquitectura i Urbanisme, Nominada el Premi de arquitectura Europea Mies van der Rohe i exposada en seus com la Vaig citar de l’Architecture de Paris o el Pavelló d’Espanya de la XV Biennal de Venècia

Eugeni Bach (Barcelona, 1974)

Arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, UPC (1999), Professor de Projectes a l’ETSAB UPC i de el Màster EPAI de l’ETS Arquitectura La Salle, URL. La seva obra ha estat premiada, entre d’altres, amb el Premi FAD internacional, Premi FAD obra efímera i FAD de l’Opinió en quatre ocasions, així com Finalista i Seleccionada a la Biennal Espanyola i la Biennal Iberoamericana d’Arquitectura i Urbanisme, Nominada el Premi de arquitectura Europea Mies van der Rohe i exposada en seus com la Vaig citar de l’Architecture de Paris o el Pavelló d’Espanya de la VII i la XV Biennal de Venècia.

SOBRE LA BIENAL ESPANYOLA D’ARQUITECTURA I URBANISME
La Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme (BEAU) porta des de 1991 oferint una mirada a les tendències de l’arquitectura i l’urbanisme espanyol, destacant no només projectes de rehabilitació, reforma i promoció en diferents categories, sinó també la tasca d’investigació i desenvolupament que es fa a Espanya en tècniques, productes i nova tecnologia d’aplicació en aquest camp. Des de la seva primera edició ha anat integrant un conjunt d’activitats específicament relacionades amb l’Arquitectura, organitzades per les diverses institucions col·laboradores, una exposició itinerant que recull en cadascuna de les seves edicions aquelles obres que per les seves qualitats han estat mereixedores de ser finalistes a la Biennal i els premis establerts en cadascuna de les seves categories. La Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme es concep no només com un esdeveniment sinó com un procés obert durant els dos anys corresponents que abasta el seu termini.
http://www.bienalesdearquitectura.es/

SOBRE COMPAC
Fundada el 1975, ha estat la primera companyia espanyola especialitzada en la fabricació i distribució de superfícies de marbre i quars. COMPAC és avui en dia una gran multinacional amb capital 100% espanyol amb gran presència internacional.
COMPAC, The Surfaces Company, ha mantingut en els últims anys un creixement sostingut que l’ha col·locat com a referent en el sector de les superfícies: marbre, quars i obsidiana COMPAC, destacant l’obertura de noves infraestructures internacionals, en: Nova York, Miami, Anglaterra i Portugal, així com, les contínues millores i ampliacions dels seus centres, la incorporació de noves línies productives o els desenvolupaments innovadors en la seva àmplia oferta de marques, productes i col·leccions sent sempre fidel al seu compromís amb la sostenibilitat i innovació i apostant per el disseny únic.