Notícies

Inauguració de la XV edició de la BEAU (Biennal Española de Arquitectura y Urbanismo) a Barcelona

S’inaugura la XV edició de la BEAU (Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme) patrocinada per COMPAC The Surfaces Company a la Fundació Mies Van der Rohe de Barcelona.
Aquesta edició titulada Espanya buida / Espanya plena . Estratègies de conciliació té lloc en dues seus físiques; al Pavelló de Barcelona, ​​de Mies Van der Rohe i Lilly Reich de el 28 de juny a el 16 de setembre; i al Pati Herreriano de Valladolid de Juan Ribero Rada del 2 de juliol a l’23 de setembre. A més, compta amb una tercera seu virtual.

Les seus físiques acolliran una cita que reuneix les propostes més rellevants de l’arquitectura i l’urbanisme espanyols dels tres últims anys (2018-2020), i que està comissariat per un equip d’arquitectes format per dos estudis amb ubicació a Valladolid i Barcelona: Óscar Miguel Ares, Anna Bach i Eugeni Bach.


Esbós de el projecte al Pati Herreriano de Valladolid dissenyat pels comissaris Òscar Miguel Ares Álvare, Anna Bach i Eugeni Bach

PROPOSTA EXPOSITIVA comissariada per ÓSCAR MIGUEL ARES, ANNA BACH I EUGENI BACH
Els tres comissaris han dissenyat una proposta expositiva que permetrà veure aplicat els materials de COMPAC a les instal·lacions expositives de les dues seus. A la Fundació Mies van der Rohe l’estructura exterior on s’exposaran els projectes premiats està creada per COMPAC i es podrà apreciar la qualitat dels seus materials i la versatilitat de la seva aplicació en els diferents suports. Al Pati Herreriano s’ha instal·lat un paviment de marbre a textura lineal amb disseny de Marbre Bering per acompanyar el visitant en el transcurs de l’exposició i orientar de manera orgànica i natural. Aquesta creació, també, demostra l’especialització de COMPAC en l’elaboració i execució de projectes adhoc, totalment personalitzades amb disseny únic i exclusiu.


Esbós de el projecte al Pati Herreriano de Valladolid dissenyat pels comissaris Òscar Miguel Ares Álvare, Anna Bach i Eugeni Bach.

ALIANCES ESTRATÈGIQUES ENTRE COMPAC I EL SECTOR DE L’ARQUITECTURA
Aquesta col·laboració reforça la filosofia de COMPAC de fomentar i promoure la presència de la companyia en les fites més destacades de l’àmbit nacional i internacional i consolida així la seva vinculació entre la companyia i els estaments oficials de país. A més, compromesos amb un dels seus principals objectius, apropar l’arquitectura i l’urbanisme a la ciutadania, tal com defensa la BEAU.
Segons declaracions dels organitzadors de la XV BEAU: Aquesta edició pretén ser un lloc de trobada que transcendeixi l’estricte àmbit de l’arquitectura i l’urbanisme per reivindicar tant el seu valor social com cultural així com la necessitat de respectar i cuidar aquestes disciplines.
COMPAC contribueix, així, en el desenvolupament d’aquesta edició centrada en la reflexió sobre les capacitats territorials que hi ha al país; la d’una Espanya densa, dinàmica i poblada; i la d’una altra amb menor densitat, més invariable i deshabitada. Tot això, a través de set temàtiques: Territori, Societat, Sostenibilitat, Gènere, Demografia, Col·lectivitat i Economia.

“En COMPAC ens mou els reptes i aquest era un d’ells. Col·laborar d’una manera integral amb la Biennal Espanyola d’Arquitectura i d’Urbanisme era el nostre màxim objectiu. És la primera vegada que aquest esdeveniment està patrocinat únicament per una companyia i ens fa molta il·lusió haver-ho aconseguit. Seguint la nostra estratègia de teixir aliances, vam realitzar accions de promoció de el sector de l’arquitectura i de la construcció, però marcant noves fites, innovant sempre sota el lema “Think out of the box”. He d’agrair als membres de la Biennal ja tot el meu equip, aquest treball impecable i complet que hem aconseguit amb aquesta vinculació a la XV BEAU que respon perfectament als nostres valors i filosofia de la companyia “, Paco Sanchis , CEO de COMPAC The Surfaces Company .

SOBRE LA BIENNAL ESPANYOLA D’ARQUITECTURA I URBANISME
La Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme (BEAU) porta des de 1991 oferint una mirada a les tendències de l’arquitectura i l’urbanisme espanyol, destacant no només projectes de rehabilitació, reforma i promoció en diferents categories, sinó també la tasca d’investigació i desenvolupament que es fa a Espanya en tècniques, productes i nova tecnologia d’aplicació en aquest camp. Des de la seva primera edició ha anat integrant un conjunt d’activitats específicament relacionades amb l’Arquitectura, organitzades per les diverses institucions col·laboradores, una exposició itinerant que recull en cadascuna de les seves edicions aquelles obres que per les seves qualitats han estat mereixedores de ser finalistes a la Biennal i els premis establerts en cadascuna de les seves categories. La Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme es concep no només com un esdeveniment sinó com un procés obert durant els dos anys corresponents que abasta el seu termini.
www.bienalesdearquitectura.es

SOBRE COMPAC THE SURFACES COMPANY
Fundada el 1975, ha estat la primera companyia espanyola especialitzada en la fabricació i distribució de superfícies de marbre i quars. COMPAC The Surfaces Company és avui en dia una gran multinacional amb capital 100% espanyol amb gran presència internacional.

COMPAC The Surfaces Company és una multinacional especialitzada a nivell mundial en la producció i distribució de superfícies innovadores per a l’arquitectura i el disseny. Ha mantingut en els últims anys un creixement progressiu i sostingut que l’ha col·locat com a referent en el sector de la pedra natural: marbre, quars i obsidiana, destacant l’obertura de noves infraestructures internacionals, així com, les contínues millores i ampliacions dels seus centres , la incorporació de noves línies productives o els desenvolupaments innovadors en la seva àmplia oferta de marques, productes i col·leccions sent sempre fidel al seu compromís amb la sostenibilitat i innovació i apostant pel disseny únic.

Visita la galeria d’imatges de l’esdeveniment