Notícies

La XV BEAU patrocinada per COMPAC arriba a Valladolid.


Esbós del projecte al Pati Herreriano de Valladolid dissenyat pels comissaris Óscar Miguel Ares Álvare, Anna Bach i Eugeni Bach.

La XV Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme (BEAU), patrocinada per COMPAC The Surfaces Company, s’ha presentat avui en el Museu Pati Herreriano de Valladolid, que acollirà fins al 10 d’octubre una de les exposicions d’aquesta mostra celebrada de manera paral·lela fins al 16 de setembre en el Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona i comissariada per un equip d’arquitectes format per dos estudis amb ubicació a Valladolid i Barcelona, Óscar Miguel Ares, Anna Bach i Eugeni Bach.

L’anunci dels projectes premiats de les convocatòries ‘Mostra de Recerca’, ‘Mostra de Projectes Fi de Carrera’ i ‘Mostra de Fotografia’, la cerimònia de lliurament de la qual de premis se celebrarà aquesta tarda a les 19.00 h en el Museu Pati Herreriano de Valladolid, comptarà amb la participació de Paco Sanchis, CEO de COMPAC, qui lliurarà els premis de la categoria de Productes dins de Recerca.

COMPAC continua apostant per fomentar i promoure la innovació, la recerca i el desenvolupament del disseny i l’arquitectura, compromesos amb un dels seus principals objectius, acostar l’arquitectura i l’urbanisme a la ciutadania, tal com defensa la BEAU.

Organitzada entorn de tres temàtiques principals, Territori, Societat i Recursos, l’exposició del Museu Pati Herreriano es concep com un recorregut a través de la selecció de propostes que han concorregut a la Biennal. Els tres comissaris han dissenyat una proposta expositiva integrada en l’espai on es mostra la versatilitat de les aplicacions dels materials COMPAC.

Al Pati Herreriano s’ha instal·lat un paviment de marbre en textura lineal amb disseny de Marbre Bering per a acompanyar al visitant en el transcurs de l’exposició i orientar-li de manera orgànica i natural. Una estructura en ziga-zaga serveix per a exposar les obres que conformen el relat de l’exposició, i permet distingir les diferents àrees de reflexió, relacionar obres i propostes de diferents formats i possibilitar una doble visió: la de l’Espanya Buida, des d’un extrem, i la de l’Espanya Plena, des de l’altre.

En aquesta proposta es pot apreciar la qualitat dels materials COMPAC i la versatilitat de la seva aplicació en els diferents suports. Aquesta creació, també, demostra l’especialització de COMPAC en l’elaboració i execució de projectes adhoc, totalment personalitzades amb disseny únic i exclusiu.
L’exposició completa així la mostra de Barcelona, inaugurada el passat 28 de juny en el Pavelló Mies van der Rohe, de Barcelona, on l’estructura exterior en la qual s’exposen els projectes premiats ha estat també creada per COMPAC.


Esbós del projecte al Pati Herreriano de Valladolid dissenyat pels comissaris Óscar Miguel Ares Álvare, Anna Bach i Eugeni Bach.

ALIANCES ESTRATÈGIQUES ENTRE COMPAC I EL SECTOR DE L’ARQUITECTURA

Aquesta col·laboració reforça la filosofia de COMPAC de fomentar i promoure la presència de la companyia en les fites més destacades de l’àmbit nacional i internacional i aferma així la seva vinculació entre la companyia i els estaments oficials del país. A més, compromesos amb un dels seus principals objectius, acostar l’arquitectura i l’urbanisme a la ciutadania, tal com defensa la BEAU.
Segons declaracions dels organitzadors de la XV BEAU: Aquesta edició pretén ser un lloc de trobada que transcendeixi l’estricte àmbit de l’arquitectura i l’urbanisme per a reivindicar tant el seu valor social com cultural així com la necessitat de respectar i cuidar aquestes disciplines.
COMPAC contribueix, així, en el desenvolupament d’aquesta edició centrada en la reflexió sobre les capacitats territorials que existeixen al país; la d’una Espanya densa, dinàmica i poblada; i la d’una altra amb menor densitat, més invariable i deshabitada. Tot això, a través de set temàtiques: Territori, Societat, Sostenibilitat, Gènere, Demografia, Col·lectivitat i Economia.

“En COMPAC ens mou els reptes i aquest era un d’ells. Col·laborar d’una manera integral amb la Biennal Espanyola d’Arquitectura i d’Urbanisme era el nostre màxim objectiu. És la primera vegada que aquest esdeveniment està patrocinat únicament per una companyia i ens fa molta il·lusió haver-lo aconseguit. Seguint la nostra estratègia de teixir aliances, realitzem accions de promoció del sector de l’arquitectura i de la construcció, però marcant noves fites, innovant sempre sota el lema “Think out of the box”. Haig d’agrair als membres de la Biennal i a tot el meu equip, aquest treball impecable i complet que hem aconseguit amb aquesta vinculació a la XV BEAU que respon perfectament als nostres valors i filosofia de la companyia”, Paco Sanchis, CEO de COMPAC The Surfaces Company.

SOBRE LA BIENNAL ESPANYOLA D’ARQUITECTURA I URBANISME

La Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme (BEAU) porta des de 1991 oferint una mirada a les tendències de l’arquitectura i l’urbanisme espanyol, destacant no sols projectes de rehabilitació, reforma i promoció en diferents categories, sinó també la labor de recerca i desenvolupament que es fa a Espanya en tècniques, productes i nova tecnologia d’aplicació en aquest camp. Des de la seva primera edició ha anat integrant un conjunt d’activitats específicament relacionades amb l’Arquitectura, organitzades per les diverses institucions col·laboradores, una exposició itinerant que recull en cadascuna de les seves edicions aquelles obres que per les seves qualitats han estat mereixedores de ser finalistes en la Biennal i els premis establerts en cadascuna de les seves categories. La Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme es concep no sols com un esdeveniment sinó com un procés obert durant els dos anys corresponents que abasta el seu termini.
www.bienalesdearquitectura.es
www.labienal.es

SOBRE COMPAC, THE SURFACES COMPANY

Fundada en 1975, ha estat la primera companyia espanyola especialitzada en la fabricació i distribució de superfícies de marbre i quars. COMPAC The Surfaces Company és avui dia una gran multinacional amb capital 100% espanyol amb gran presència internacional.
COMPAC The Surfaces Company és una multinacional especialitzada a nivell mundial en la producció i distribució de superfícies innovadores per a l’arquitectura i el disseny. Ha mantingut en els últims anys un creixement progressiu i sostingut que li ha col·locat com a referent en el sector de la pedra natural: marbre, quars i obsidiana, destacant l’obertura de noves infraestructures internacionals, així com, les contínues millores i ampliacions dels seus centres, la incorporació de noves línies productives o els desenvolupaments innovadors en la seva àmplia oferta de marques, productes i col·leccions sent sempre fidel al seu compromís amb la sostenibilitat i innovació i apostant pel disseny únic.