Col·laboracions

CASOS D’ÈXIT EN ARQUITECTURA SOSTENIBLE

Casos d’èxit en arquitectura Sostenible

COMPAC va estar present en BEST PRACTICES MATTER, on es va tractar com a tema central la sostenibilitat.

Matter Barcelona impulsa projectes d’arquitectura i interiorisme mitjançant un assessorament de materials personalitzat. Per això compta amb un equip especialitzat de professionals, en contínua formació, una excel·lent selecció de materials i un lloc de trobada destinat a facilitar la materialització dels projectes.

Els esdeveniments de la sèrie Best Practices Matter tenen com a objectiu oferir un espai de diàleg en el qual els arquitectes i les arquitectes puguin trobar-se per intercanviar coneixements i experiències sobre projectes relacionats amb temàtiques d’interès compartit, posant en comú opinions i punts de vista, per descobrir junts perspectives inèdites i contribuir així a l’evolució de el sector.

COMPAC sempre aposta pel suport a aquest tipus d’espais que permeten posar en valor l’arquitectura.

Nou professionals de l’arquitectura reunits en la primera trobada de la sèrie Best Practices Matter que ha girat entorn a Casos d’èxit en arquitectura sostenible, han posat en comú les seves estratègies, experiències i èxits, compartint els reptes actuals, les tendències emergents i les seves visions de futur.

Dissenyar aplicant principis d’arquitectura passiva, afavorint la ventilació i la il·luminació natural, utilitzant materials també naturals, recuperant elements arquitectònics preexistents, mostrant respecte a la memòria d’un lloc, aprofitant la tecnologia per optimitzar l’ús de l’energia i utilitzant les tècniques d’industrialització i prefabricació per reduir els temps d’obra. Són mesures que, sumades una a una altra o en conjunt, redueixen l’impacte ambiental i augmenten notablement la salut, el confort i la felicitat de les persones que habiten els espais que es dissenyen.

Per aconseguir reduir l’impacte ambiental causat pels edificis, cal el compromís de tot el sector de la construcció, i la contribució dels fabricants de materials és clau en aquest sentit. Paco Sanchis, CEO de COMPAC, explica com s’aconsegueix donar una nova vida als seus materials com és el cas de Obsidiana, superfície decorativa elaborada a partir de vidre reciclat i que ha estat certificada amb el segell Cradle to Cradle per la seva aportació a l’economia circular a l’ésser reciclada i reciclable. “En els nostres processos de fabricació utilitzem exclusivament energia elèctrica de fonts renovables a més de reaprofitar les aigües pluvials.”

COMPAC busca l’equació perfecta entre: material, tecnologia, talent, art i arquitectura per obtenir materials sostenibles tant des del punt de vista econòmic com ambiental. L’objectiu cara a l’any 2030 és aconseguir crear productes intel·ligents i tecnològics totalment reciclats i reciclables.